Angajați românii se pregătesc să se bucure de minivacanța de 4 zile de la începutul lunii decembrie. Anul acesta, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță valori termice mai ridicate decât cele specifice perioadei.
A mai rămas puțin timp până când angajații români se vor bucura de minivacanța de 1 decembrie. Mai exact, vor exista 4 zile libere: joi 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – vineri 1 decembrie (Ziua Națională a României), urmate de weekendul 3-4 decembrie. Potrivit meteorologilor ANM, după valul de frig din ultima săptămână, vremea intra într-un proces de încălzire, cu excepția zonelor de munte
Ultimele zile de toamnă vin cu temperaturi mai mari decât cele specifice acestei perioade, în special în regiunile vestice, sudice, centrale și în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest se vor apropia de cele normale ale perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în partea de vest a țării. Valorile termice vor fi cuprinse între 15 și 20 de grade Celsius.
Pe întreg teritoriul țării, temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, în toate regiunile din România. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.
Pe întreg teritoriul României, temperaturile vor crește ușor peste cele specifice acestei săptămâni, iar precipitațiile se vor încadra în normalul acestei perioade.
După o toamnă destul de blândă, iarna își va intra în drepturi destul de repede. Potrivit meteorologilor, bucureștenii se vor bucura de un Crăciun cu zăpadă. În noaptea de 24 spre 25 decembrie valorile termice ar putea ajunge până la -7 grade Celsius, ziua de Crăciun urmând să fie destul de friguroasă.
”Semnalele indică un început de iarnă care ar putea fi mai cald decât de obicei, dar acest lucru trebuie privit cu precauție, deoarece vremea severă poate interveni oricând. Chiar dacă ultimele ierni au fost blânde, indiferent de ce arată estimările sezoniere, iernile normale în România pot aduce episoade de vreme severă, cu viscol, ger și cantități importante de ninsoare, care să depună strat consistent de zăpadă”, a spus Florinela Georgescu, directorul de meteorologie ANM, potrivit Focus-energetic.